Finlandia 2017 - näyttelykokonaisuuteen kuuluu lapsille ja perheille suunnattu Merkillinen seikkailu -näyttely.

Näyttely innostaa postimerkkien keräilyyn tekemisen ja osallistumisen kautta. Se herättää mielenkiinnon postimerkkejä kohtaan sekä tutustuttaa postin lähettämiseen. Toiminnallinen näyttely on suunnattu 5-12 -ikäisille lapsille. 

Museo hyödyntää eri toiminnoissa suomalaisten postimerkkien kuvamaailmaa, kuten eläimiä, kulkuvälineitä, urheilua ja sarjakuvia. Ohjelmaan kuuluvat mm. varta vasten näyttelylle kehitetty kineettinen postimerkkipeli, jossa pelaaja ohjaa peliä oman vartalonsa liikkeillä. 

Näyttelyssä on taitorata, jossa voi harjoitella filatelian eri taitoja. Radan eri pisteissä on esimerkiksi postimerkkien liotusta, virheiden löytämistä, merkin julkaisijamaan tunnistamista ja kokoelmalehtien suunnittelua. 

Esillä on myös näyttely lasten Pikku Kakkosen Postille tekemistä postimerkkiluonnoksista, joista yksi julkaistaan näyttelyn yhteydessä valtakunnallisena omakuvamerkkinä. Voittaja palkitaan keskiviikkona 24.5. Tampere-talon aulassa Ohjelmalavalla klo 15.

Jokainen näyttelyssä vieraileva lapsi saa mukaansa pienen määrän postimerkkejä ja muuta filateelista materiaalia.

Näyttelyn on tuottanut Postimuseo. Näyttelysuunnittelusta ja graafisesta ilmeestä vastaa Sanna-Mari Pirkola.

Merkillinen seikkailu -näyttely siirtyy Tampere-talosta Postimuseoon museokeskus Vapriikkiin 9.6.- 29.10.2017

 

Toivotamme luokka- ja päiväkotiryhmät tervetulleiksi näyttelyyn!

 

Tehtäviä ennen ja jälkeen vierailun:

Postin matkassa

 


FINLANDIA 2017 -näyttelyn toinen tapahtumapaikka Postimuseo sijaitsee Museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere. Tampere-talon ja Vapriikin välillä on ilmainen postibussikuljetus: aikataulu.