Taide- ja historiakierros Serlachius museoihin perjantaina 26.5.2017

Koko päivän retkellä Mänttän Serlachius museoihin näet kaunista suomalaista luontoa ja koet kulttuurielämyksiä. Retki tarjoaa välähdyksiä Suomen teollisuushistoriasta, suomalaisesta maalaismaisemasta sekä upeista taiteen ja arkkitehtuurin helmistä!

 

 

Mänttä sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Tampereelta pohjoiseen. Mäntän juuret ovat suomalaisessa paperiteollisuudessa ja nykyään kaupunki on virkeä taiteen keskus. Hiljattain uusittu taidemuseo Gösta tarjoaa upeita taideteoksia kauniissa suomalaisessa maisemassa, ja Gustaf-museo esittelee kulttuuria elämyksellisellä tavalla! Lounas nautitaan Göstan maineikkaassa ravintolassa, joka suosii korkealaatuisia paikallisia tuotteita aina sesongin mukaan.

Uusi laajennusosa taidemuseoon, Göstan Paviljonki, on upea esimerkki eurooppalaisesta yhteistyöstäLaajennusosan suunnittelusta järjestettiin 2010–2011 kansainvälinen arkkitehtikilpailu, johon saatiin peräti 579 ehdotusta 42 maasta. Kilpailun voitti barcelonalaisen MX_SI:n työ Parallels, jonka olivat suunnitelleet arkkitehdit Héctor Mendoza, Mara Partida ja Boris Bezan. Jatkosuunnittelu käynnistyi ehdotuksen pohjalta, ja rakennustyöt alkoivat syksyllä 2012.

Göstan paviljonki on kerännyt useita palkintoja ja ollut ehdolla monissa kilpailuissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Se palkittiin muun muassa vuoden puurakennuksena Suomessa marraskuussa 2014. Paviljonki oli yksi neljästä Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon finalistista. Kansainvälistä näkyvyyttä Göstan paviljonki sai Mies van der Rohe 2015 -kilpailun ehdokkuudella.

Mäntän-retken hinta on 95 €/henkilö. Ilmoittaudu mukaan ilmoittautumislomakkeen kautta. Katso myös ilmoittautumisohjeet. Voit ilmoittaa itsesi lisäksi myös muita henkilöitä samalla lomakkeella. Voit maksaa retken luottokortilla (VISA, Master Card tai Eurocard), valitsemalla automaattisesti luotavan laskun (tulee sähköpostin liitteenä), tai valitsemalla erikseen tehtävän laskun, johon lisätään 12 € laskutuslisä.

Maksua ei palauteta 16.3.2017 tai sen jälkeen tulleista peruutuksista.

Voit noutaa Mäntän-retken lippusi Finlandia 2017 –ilmoittautumispisteeltä Tampere-talosta näyttelyn aukioloaikoina.

Tavataan Mäntän-retkellä!

 

Retken aikataulu

klo 10.00 Lähtö bussilla Tampereelta

klo 11.15 Tervetuloa Serlachius-museoihin

klo 11.15 Elokuva Serlachiuksen tarina

Lyhytelokuva Serlachiuksen tarina kertoo Serlachiusten, paperiyhtiön ja Mäntän historiasta pilke silmäkulmassa. Kesto on noin puoli tuntia. Elokuvan voi kuunnella myös englanninkielisenä versiona.

klo 11.45 Gustafin opastettu kierros

Elämää tehtaan pääkonttorissa, arkkitehtuuria ja historiaa. Opastus on englanninkielinen.

klo 12.45 Paperiperkele -näyttely

Tutustumme suomalaisen paperiteollisuuslegendan G. A. Serlachiuksen elämään ja liiketoimiin vahvasti dramatisoidussa näyttelyssä. Näyttelyreitti kuljetaan läpi omatoimisesti, äänitarinoiden siivittämänä. Kesto on noin puoli tuntia.

klo 13.15 Siirtyminen bussilla Serlachius-museo Göstaan

klo 13.30 Lounas Göstan ravintolassa

Päivittäin vaihtuva sesongin lounaskokonaisuus, joka koostuu raikkaasta vihersalaatista, pääruoasta sekä jälkiruoasta. Lounaaseen sisältyy kupillinen kahvia tai teetä.

klo 14.45 Göstan opastettu kierros

Tutustumme kierroksen aikana taidemuseo Göstan kohokohtiin kartanossa ja uudessa paviljongissa. Näemme vanhassa kartanossa Suomen kultakauden taiteen helmiä taidesäätiön kokoelmista. Tutustumme myös Göstan paviljongin näyttelyiden huipputeoksiin ja kuulemme Serlachiuksen teollisuussuvun vaiheista ja kartanon elämästä. Kesto on noin tunnin. Opastus on englanninkielinen.

klo 16.00 Paluukuljetus Tampereelle, perillä noin klo 17.30

Teillä on hyvin aikaa ehtiä vielä illan Juhlakonserttiin, joka alkaa klo 19.00 Tampere-talon Isossa Salissa. Ilmoittauduthan Juhlakonserttiin, jotta varmistat paikkasi: ILMOITTAUTUMINEN